Dekbedden/onderdekens
Dekbedden

De keuze van een nieuw dekbed is belangrijk. Tenslotte gaat het zo'n tien jaar mee. En dan wilt u natuurlijk een exemplaar waaronder u comfortabel en gezond kunt slapen. Vele faktoren bepalen samen het slaapcomfort van een dekbed. Wie op zoek is naar een nieuw dekbed komt dus voor een aantal keuzes te staan. Want comfort is een individuele aangelegenheid. Welk dekbed gkozen wordt is afhankelijk van persoonlijke levenswijze, behoefte en ervaring. Van Hulst Wonen heeft een uitgebreide dekbeddencollectie.

Warmteklasse

De warmtebehoefte verschilt van persoon tot persoon. Dekbedden kennen dan ook verschillende warmteklassen, die houvast geven bij de bepaling van uw keuze:
klasse 1: in een koude kamer of als u gevoelig bent voor kou
klasse 2: gemiddelde isolatie, bij de meeste mensen favoriet
klasse 3: in een warme kamer of als u het snel heet heeft
klasse 4: zomerdekbed, optimaal comfort in warme nachten

De verschillende types

Dons - de talloze luchtkussentjes tussen de donshaartjes bieden een optimale warmte-isolatie, nemen vocht op en transporteren deze direct naar de omgevingslucht. Het lichaam blijft droog en warm.

Synthetisch - deze dekbedden zijn gevuld met synthetische materialen zoals polyesthervezels en microvezels. Dekbedden gevuld met synthetische materialen zijn uitstekend te wassen tot 60ºC en mogen koud gedroogd worden in een droogtrommel. Doordat deze type dekbedden meestal carre-gestikt zijn blijft de vulling na het wassen ook goed op zijn plaats, waardoor er een evenredige verdeling van de synthetische vezels gegarndeerd blijft.

Katoen - een perfect vulmiddel voor dekbedden: katoen heeft een groot vochtopnemend vermogen, slaat het vocht niet op maar geeft het dirct af aan de omgevingslucht met als resultaat een aangenaam en droog slaapklimaat. Katoen is makkelijk te wassen tot 95ºC en geschikt voor mensen met een huisstofmijt-allergie

Scheerwol - wij hebben uitstekende dekbedden met wol van Texelse schapen. De kracht van wol wordt ook al eeuwen geroemd. Wie last had van reuma, spierpijn of gewrichtspijn legde zich te rusten tussen de ruwe schapenvachten. De wol zorgt voor een perfecte regeling van de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding. Dankzij de krulvorm van de vezel kan wol lucht vasthouden. Een perfecte isolatie is het gevolg. Omdat wol vocht opneemt en weer afgeeft aan de buitenlucht, heeft u geen last van koude in bed. Tel daarbij de heilzame werking van lanoline (wolvet) op spieren en gewrichten op.

Texelwool Waddenglorie is een goede keuze als u graag geniet van luxueus slaapcomfort. Het dekbed is standaard gevuld met 100% Texelse lamswol. het is de zachtste wol die er bestaat. De satijnen tijk geeft het dekbed de souplesse die het verdient. De unieke weeftechniek zorgt voor licht en luchtig slapen.
Het dekbed bestaat uit twee delen:
- het zomerdeel mert een vulling van twee dunne lagen
- hert voor- en najaarsdeel met een vullingvan twee zwaardere lagen
De twee delen zijn tijdens een kopude winter aan elkaar te ritsen.

Texelwool multikeus is een dekbed voor ieder seizoen. Van nature zorgt wol voor een perfect slaapcomfort. Met het Texelwool multikeus dekbed doen wij er een schepje bovenop. Combineer en creeer elk seizoen het dekbed dat het beste bij u slaapstijl past. De multikeus collectie bestaat uit 4 verschillende dekbedden. Deze kunt u met praktische drukknoppen aan elkaar bevestigen. Een groot voordeel van dit concept is dat de 4 multikeus dekbedden afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Het zomerdekbed is voorzien van een zachte perkal tijk met een lamswollen vulling. bij zwoele nachten is dit dekbed heerlijk koel. De hoogzomervariant is nog een stukje lichter en luchtiger. Het voor/najaarsdekbed heeft een vulgewicht van 400 gr/m². Gelet op ons Nederlandse klimaat is dit een zeer gangbaar dekbed. Hij kan vrijwel het hele jaar gebruikt worden. `Slaap u in een koudere slaapkamer, of heeft u het snel koud in bed, dan is het winterdekbed (voor/najaarsdeel gekoppeld aan het zomerdekbed) een echte aanrader.

Onderdekens - een Texelwool onderdeken biedt u heerlijk slaapcomfort, U ligt op een laag wol van 1.000 gr/m². Dat geeft een fijn rozig bedgevoel. Transpiratievocht wordt moeiteloos opgenomen, zodat uw bed zacht en droog blijft aanvoelen, geen koudebruggen meer van opgeslagen vocht in uw matras. De onderdeken bevat aan 1 zijde een vacht van 550 gr/m² zuiver scheerwol en donzig zachte kashmiervezels, terwijl de andere zijde bestaat uit hoogwaardige perkal katoen met een vulling van 450 gr/m² texelse scheerwol. Uw spieren en gewrichten varen er wel bij.